Revisie dynamoRevisie dynamo

Wanneer u een dynamo voor uw auto, motor of boot zoekt, adviseren wij u graag. Ook voor een revisie van uw dynamo staan wij voor u klaar. Maar hoe werkt is een dynamo nou precies? 

Werking dynamo

Wanneer de motor draait, zorgt de dynamo ervoor dat de accu zichzelf oplaadt en zo verbruikers voorziet van stroom (zoals bijvoorbeeld bij een auto). Door middel van een multiriem wordt de dynamo aangedreven. Doordat de dynamo poelie draait en er bewegingsenergie ontstaat, wordt dit omgezet naar elektrische energie.

Het toerental van de motor heeft invloed op de spanning van de dynamo. Hoe harder de motor draait, des te harder de poelie draait waardoor er meer stroom opgewekt kan worden. De spanning mag niet te hoog zijn, want dan krijgt de accu te veel spanning. Daar zorgt de spanningsregelaar voor.

Het dynamo revisieproces

Bij demontage van de dynamo wordt het voor- en achterschild in de zandstraler gestraald.

Vervolgens zullen wij de dynamo gaan schilden in de werpstraler. Daarna zullen de waaier en poelie eveneens worden gestraald en ook gespoten worden met hittebestendige verf. De sleepringen van de roter worden afgedraaid of, indien versleten, vervangen. Indien nodig wordt de stator doorgemeten en vervangen. Dezelfde lagers, het diodeblok, de borstels en de regelaar worden altijd vernieuwd. Na montage wordt de dynamo uitvoering getest op de testbank. Bij positief resultaat is de desbetreffende dynamo weer klaar voor gebruik.

Contact

Indien u meer informatie wenst, kunt u altijd even langskomen in onze winkel. Daarnaast is het ook mogelijk om telefonisch contact met ons op te nemen. Of laat uw contactgegevens achter en dan zullen wij contact met u opnemen.

Neem contact op